Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLiltved, H.nb_NO
dc.contributor.authorNorgaard, E.nb_NO
dc.contributor.otherLiltved, H. - Project managernb_NO
dc.coverage.spatialNorgenb_NO
dc.date.accessioned2014-08-01T10:41:45Z
dc.date.available2014-08-01T10:41:45Z
dc.date.issued1998nb_NO
dc.identifier3774nb_NO
dc.identifier.isbn82-577-3347-4nb_NO
dc.identifier.issn1894-7948nb_NO
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/209678
dc.description.abstractHovedhensikten med rapporten er at den skal kunne tjene som en veileder for fiskeforedlingsbedrifter i spørsmål omkring inntaksvann og hygiene. Det aktuelle lovverket er beskrevet, hvor hygieniske krav til vannkvalitet og prøvetaking inngår. Videre er det gitt en omtale av problematiske mikroorganismer og deres evne til å overleve i ferskvann- og sjøvannsresipienter, som igjen er satt i sammenheng med faren for å infisere foredlingsbedrifters vanninntak. Krav til vannkilder, utforming av inntaksarrangement, og nødvendigheten av å behandle vannet før desinfisering er beskrevet, samt aktuelle desinfeksjonsmetoders effekt overfor ulike mikroorganismer, faktorer som påvirker effekten, oppbygging av anlegg, og miljøeffekter. Resultater fra prøvetaking ved samarbeidsbedriften er omtalt. Det ble konkludert med at UV-bestråling, klorering og ozonering er de mest aktuelle desinfeksjonsmetodene for ferskvannsinntak til fiskeforedlingsindustrien, mens UV-bestråling er mest aktuelt for sjøvannsinntak. Kostnadsmessig er investeringene for UV- og kloreringsanlegg, inkl. utstyr for overvåking av dose/konsentrasjon, i samme størrelsesorden, mens investeringene for tilsvarende ozonanlegg er høyere.nb_NO
dc.description.sponsorshipNorges forskningsråd (NFR)nb_NO
dc.publisherNorsk institutt for vannforskningnb_NO
dc.relation.ispartofseriesNIVA-rapport;3774nb_NO
dc.rightsNavngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norgenb_NO
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/no/nb_NO
dc.subjectvannforsyningnb_NO
dc.titleDesinfeksjon av inntaksvann til fiskeforedlingsindustrien Disinfection of supply water to the fish processing industrynb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.rights.holderNorsk institutt for vannforskning/Norwegian institute for water researchnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Matematikk og naturvitenskap: 400nb_NO
dc.source.pagenumber60nb_NO
dc.subject.keywordvannforsyningnb_NO
dc.subject.keywordfiskeforedlingsindustrinb_NO
dc.subject.keywordvannbehandling desinfeksjonnb_NO
dc.subject.keywordwater treatmentnb_NO
dc.subject.keywordwater supplynb_NO
dc.subject.keywordfish-processingnb_NO
dc.subject.keywordindustrynb_NO
dc.subject.keyworddisinfectionnb_NO
dc.relation.projectO-96203nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge