Polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH) i fisk
Research report
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/204727Utgivelsesdato
1987Metadata
Vis full innførselSamlinger
- NIVA-rapporter [6972]
Sammendrag
Det er sammenstilt litteraturdata om polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH, tjærestoffer) i fisk fra et lite påvirkede og fra forurensede områder og sammenlignet med utvalgte data for PAH i røkt fisk. På grunn av sparsomt og delvis tvilsomt materiale, har det bare latt seg gjøre å antyde øvre grense for et "diffust bakgrunnsnivå" av benzo(a)pyren i fiskefilet: 1 µg/kg frisk vekt. Ofte har ikke total-PAH eller utvalgte PAH-forbindelser latt seg påvise, selv i områder som vites å være markert belastet, eller nivåene har bare vært i samme størrelsesorden som i røkt fisk. I et mindre antall tilfeller er det registrert betydelig PAH-innhold i fisk. Før det er gjordt systematiske grunnlagsstudier med ømfientlige og standardiserte metoder, synes PAH-analyser.