Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHoltan, H.nb_NO
dc.contributor.otherHoltan, H. - Project managernb_NO
dc.coverage.spatialVestfoldnb_NO
dc.date.accessioned2014-08-01T10:36:43Z
dc.date.available2014-08-01T10:36:43Z
dc.date.issued1994nb_NO
dc.identifier3101nb_NO
dc.identifier.isbn82-577-2583-8nb_NO
dc.identifier.issn1894-7948nb_NO
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/207851
dc.description.abstractRapporten omfatter overvåkningsresultatene fra Farris i 1993. Middelverdien for total fosfor og klorofyll a, var noe høyere i 1993 enn i 1992. Bedømt ut fra disse verdier er Farris moderat forurenset og i eutrofieringssammenheng på grensen av Folkehelsas normer for godt drikkevann. Nitrogenverdiene var i størrelsesorden som tidligere år. fargetallet synes å ha avtatt svakt fra 1992 til 1993. Næringssaltkonsentrasjonene i tilløpsbekkene var til dels lavere enn tidligere år. Frem til oktober var det esktremt lite nedbør og følgelig liten avrenning. I både Farris og Gorningen avtok vannstanden utover sommeren selv om avrenningen var minimal. Det er trolig at dette skyldes vannuttak - drikkevann, industrivann og vanningsvann. Resultatene fra 1993 støtter våre tidligere konklusjoner om eutrofieringssituasjonen i Farris er labil, dvs. at algeveksten - også forekomsten av blågrønnalger - vil kunne variere betydelig fra år til annet avhengig av de klimatiske forhold.nb_NO
dc.description.sponsorshipFylkesmannen i Vestfold, Miljøvernavdelingennb_NO
dc.publisherNorsk institutt for vannforskningnb_NO
dc.relation.ispartofseriesNIVA-rapport;3101nb_NO
dc.rightsNavngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norgenb_NO
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/no/nb_NO
dc.subjecteutrofinb_NO
dc.titleOvervåking av Farris med tilløp 1993nb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.rights.holderNorsk institutt for vannforskning/Norwegian institute for water researchnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Matematikk og naturvitenskap: 400nb_NO
dc.source.pagenumber20nb_NO
dc.subject.keyworddrikkevannnb_NO
dc.subject.keywordeutrofieringnb_NO
dc.subject.keywordbakteriernb_NO
dc.subject.keywordorganisk stoffnb_NO
dc.subject.keyworddrinking waternb_NO
dc.subject.keywordorganic matternb_NO
dc.subject.keywordeutrophicationnb_NO
dc.subject.keywordbacterianb_NO
dc.relation.projectO-91205nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge