Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMolvær, J.nb_NO
dc.contributor.otherMolvær, J. - Project managernb_NO
dc.coverage.spatialNordlandnb_NO
dc.date.accessioned2014-08-01T10:43:44Z
dc.date.available2014-08-01T10:43:44Z
dc.date.issued1999nb_NO
dc.identifier4055nb_NO
dc.identifier.isbn82-577-3659-7nb_NO
dc.identifier.issn1894-7948nb_NO
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/210412
dc.description.abstractFylkesmannen i Nordland har satt som krav at i sommerhalvåret skal avløpsvannet fra Hydro Seafood Produksjon sitt smoltanlegg i Glomfjord innlagres under 15-20 m dyp i 90-95% av tiden. Beregningene av innlagringsdyp for avløpsvannet som ledes ut gjennom de tre avløpsledningene (betegnet AB, CD og KAR) fra smoltanlegget i juni, juli og august er utført i tre omganger: 1. Først er det utført beregninger med forlenging av nåværende ledninger til 25, 30, 35 og 38 m dyp. For avløpsvannet fra KAR-side vil utslippet i 38 m dyp innfri kravet til innlagringsdyp som Fylkesmannen har satt. For de to andre ledningene ble kravet ikke innfridd. 2. Innblanding av sjøvann vil gi avløpsvannet mindre oppdrift og kan dermed gi dypere innlagring. Beregninger med 33% og 67% sjøvann i avløpsvannet for AB-side og CD-side oppfylte heller ikke kravet som Fylkesmannen har satt. Innblanding av vesentlig større mengder sjøvann vil hjelpe, men andre blandingsforhold er ikke forsøkt i denne omgang. 3. For avløpsvannet fra AB-side og CD-side er en diffusor dimensjonert og testet for vannmengder opp til 0.5 m³/s (30 m³/min). Samme type diffusor kan brukes for begge ledningene. Ved plassering av diffusoren i omkring 30 m dyp viste beregninger at Fylkesmannes krav til innlagringsdyp kan innfris.nb_NO
dc.description.sponsorshipHydro Seafood Produksjon A/Snb_NO
dc.publisherNorsk institutt for vannforskningnb_NO
dc.relation.ispartofseriesNIVA-rapport;4055nb_NO
dc.rightsNavngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norgenb_NO
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/no/nb_NO
dc.subjectakvakultur og algekulturteknologinb_NO
dc.titleHydro Seafood Produksjon. Beregning av utslippsdyp for avløpsvann fra smoltanleggnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.rights.holderNorsk institutt for vannforskning/Norwegian institute for water researchnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Matematikk og naturvitenskap: 400nb_NO
dc.source.pagenumber33nb_NO
dc.subject.keywordakvakulturnb_NO
dc.subject.keywordavløpsvannnb_NO
dc.subject.keywordinnlagringnb_NO
dc.subject.keywordaquaculturenb_NO
dc.subject.keywordeffluentnb_NO
dc.subject.keywordtrappingnb_NO
dc.relation.projectO-90033nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge