Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAuran, T.nb_NO
dc.contributor.authorKällqvist, T.nb_NO
dc.contributor.authorLangstrand, H.nb_NO
dc.contributor.authorSkulberg, O.M.nb_NO
dc.contributor.authorSterten, H.nb_NO
dc.contributor.otherKällqvist, T. - Project managernb_NO
dc.date.accessioned2014-08-01T10:44:42Z
dc.date.available2014-08-01T10:44:42Z
dc.date.issued1999nb_NO
dc.identifier4156nb_NO
dc.identifier.isbn82-577-3769-0nb_NO
dc.identifier.issn1894-7948nb_NO
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/210670
dc.descriptionÅrsliste 2000nb_NO
dc.description.abstractDet ble i perioden 1997-1999 gjort teoretiske og eksperimentelle studier av mikroalgers egnethet som ingredienser i svinefôr og fjørfefôr. Et godt underbygget kunnskapsgrunnlag foreligger i faglitteratur som viser at et verdifullt proteintilskudd, forsyning med en eller flere essensielle aminosyrer samt nødvendige naturpigmenter kan besørges med mikroalger som fôrkomponenter. To mikroalger ble valgt ut til praktiske fôringsforsøk. Dette var NIVA Selenastrum (grønnalge) og NIVA Oscillatoria (blågrønnalge). Biomasse produsert med klonkulturer av disse algene ble kjemisk/ernæringsmessig karakterisert. Dyreforsøk med mink, slaktekylling og verpehøns ble utført ved Institutt for husdyrfag (NLH). Forsøk med smågris ble utført ved Felleskjøpet Rogaland Agder forsøksstasjon. NIVA Oscillatoria fremhevet seg med høyt proteininnhold og tilfredsstillende protein-fordøyelighet. De positive resultatene fremmer det videre utviklingsarbeidet med denne klonkulturen. NIVA Selenastrum var lite egnet som proteinfôrmiddel på grunn av lavt proteininnhold og liten fordøyelighet. Denne mikroalgen har et interessant stoffinnhold av karotenoider, og kan bli et viktig tilskudd i fôr til verpehøns. Den videre forskningsvirksomhet knyttet til algekulturteknologi i sammenheng med norsk fôrindustri, trenger å omfatte både produksjonssiden og ernæringsmessige studier. Den praktiske forsøksvirksomheten med algekulturteknologi vil bl.a. bli utført ved et anlegg for test- og pilotproduksjon av mikroalger i Slagen Energipark ved ESSO-raffineriet på Slagentangen i Vestfold. Dette AKT-ANLEGGET er nå under etablering.nb_NO
dc.description.sponsorshipFelleskjøpet Fôrutviklingnb_NO
dc.publisherNorsk institutt for vannforskningnb_NO
dc.relation.ispartofseriesNIVA-rapport;4156nb_NO
dc.rightsNavngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norgenb_NO
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/no/nb_NO
dc.subjectakvakultur og algekulturteknologinb_NO
dc.titleAlgekulturteknologi til bruk i fremstilling av fôrkomponenternb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.rights.holderNorsk institutt for vannforskning/Norwegian institute for water researchnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Matematikk og naturvitenskap: 400nb_NO
dc.source.pagenumber40nb_NO
dc.subject.keywordmikroalgernb_NO
dc.subject.keywordhusdyrfôrnb_NO
dc.subject.keywordernæringnb_NO
dc.subject.keywordalgekulturteknologinb_NO
dc.subject.keywordmicroalgenb_NO
dc.subject.keywordfoddernb_NO
dc.subject.keywordnutritionnb_NO
dc.subject.keywordalgalnb_NO
dc.subject.keywordculturenb_NO
dc.subject.keywordtechnologynb_NO
dc.relation.projectO-96261nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge