Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKnutzen, J.nb_NO
dc.contributor.otherKnutzen, J. - Project managernb_NO
dc.coverage.spatialNorgenb_NO
dc.date.accessioned2014-08-01T10:46:59Z
dc.date.available2014-08-01T10:46:59Z
dc.date.issued2002nb_NO
dc.identifier4495nb_NO
dc.identifier.isbn82-577-4145-0nb_NO
dc.identifier.issn1894-7948nb_NO
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/211600
dc.descriptionÅrsliste 2002nb_NO
dc.description.abstractOrienterende undersøkelser av tinnorganiske forbindelser fisk fra antatt belastede områder har i hovedsaken vist moderate verdier av TBT (tributyltinn) og TPhT (trifenyltinn) med nedbrytnings-produkter, men enkelte tilfeller av såvidt høye konsentrasjoner av TBT at det aktualiserer næringsmiddel-myndighetenes vurdering av spiselighet. Stort sett var det bare svakt mer TBT i lever enn filet av torsk (i gjennomsnitt ca. 2 ganger) og for TPhT var det et enda lavere forhold, men i begge tilfeler må det tas forbehold for et lavt antall prøver. I ¾ av de analyserte prøver var det mer enn dobbelt så mye TPhT som TBT og ekstremverdiene av TPhT var markert høyest. Den betydelige forekomsten av TPhT med nedbrytningsprodukter er bemerkelsesverdig i forhold til det man vet om TPhTs bruk i Norge. På bakgrunn av resultatene tilrås utvidede orienterende studier og overvåking av tinnorganiske forbindelser i fisk og krabbe, særlig på steder der man kan mistenke høy belastning, men også med henblikk på referanseverdier til bruk i SFTs klassifiseringssystem.nb_NO
dc.publisherNorsk institutt for vannforskningnb_NO
dc.relation.ispartofseriesNIVA-rapport;4495nb_NO
dc.rightsNavngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norgenb_NO
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/no/nb_NO
dc.subjectmiljøgifter - marintnb_NO
dc.titleOrienterende observasjoner av tinnorganiske forbindelser i fisk og krabbe - relasjon til spiselighetnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.rights.holderNorsk institutt for vannforskning/Norwegian institute for water researchnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Matematikk og naturvitenskap: 400nb_NO
dc.source.pagenumber26nb_NO
dc.subject.keywordtributyltinnnb_NO
dc.subject.keywordtrifenyltinnnb_NO
dc.subject.keywordsjømatnb_NO
dc.subject.keywordovervåkingnb_NO
dc.subject.keywordtributylnb_NO
dc.subject.keywordtinnb_NO
dc.subject.keywordtriphenylnb_NO
dc.subject.keywordtinnb_NO
dc.subject.keywordseafoodnb_NO
dc.subject.keywordmonitoringnb_NO
dc.relation.projectE-20414nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge