dc.contributor.author | Berge, D. | nb_NO |
dc.contributor.other | Berge, D. - Project manager | nb_NO |
dc.coverage.spatial | Østfold | nb_NO |
dc.date.accessioned | 2014-08-01T10:54:06Z | |
dc.date.available | 2014-08-01T10:54:06Z | |
dc.date.issued | 2010 | nb_NO |
dc.identifier | 5923 | nb_NO |
dc.identifier.isbn | 978-82-577-5658-1 | nb_NO |
dc.identifier.issn | 1894-7948 | nb_NO |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/214849 | |
dc.description.abstract | Vestre del av Vestvannet fungerer det meste av året mer som en turbulent kulp i Glomma enn som en sjiktet innsjø. Av denne grunn var det nokså høye verdier for bakterier og turbiditet, samt kjemiske stoffer med partikkelaffinitet, sammenliknet med det man ofte finner i råvann fra dypvannet i innsjøer. Kun i juni og august oppstod det sjiktning i vannmassene med varmt overflatelag liggende oppå kaldt bunnvann. Det var liten forskjell i vannkvalitet ved ulike dyp midtfjords. Det var noe bedre vannkvalitet midtfjords enn inne i inntaksbukta ved tømmertunnelen. Dette gjaldt alle parametere og gjennomgående hele året. Inntaket slik det ligger innerst i en nordvendt fjord er sårbart for ”flytende forurensninger” som algeoppblomstringer og oljeforurensning. Ved nordavind vil slike forurensninger kunne ansamles inne i inntaksbukta. Det var imidlertid ikke noen episoder med denne slags forurensninger i undersøkelsesperioden. Borredalsdammen hadde noe høyere konsentrasjoner av koliforme bakterier og farge enn Vestvannet, og ganske mye mer alger. Det var ikke nevneverdige mengder av problemalger verken i Vestvannet eller i Borrdalsdammen, men algemengden i Borredalsdammen var nokså høy, nærmest oppe i det "eutrofe" nivået. Flere av de tilstedeværende alger kan skape lukt og smaksproblemer midtsommers. Forøvrig var det små og usystematiske forskjeller i vannkvaliteten. Hvis man ser på hele strekningen fra midtfjords Vestvannet til Borredalsdammen, skjedde det en økning av alle de undersøkte typene av indikatorbakterier. Fargen økte også svakt, men turbiditeten var noenlunde den samme. 15-18 m virker som det mest aktuelle dypet for et eventuelt nytt inntak. Man vil da oppnå svakt bedre vannkvalitet enn ved dagens inntak, og mye bedre sikkerhet mht. "flytende" forurensninger som oljeutslipp og algeoppblomstringer. Hvis man leder vannet gjennom Borredalsdammen i rør, vil man også få kaldere vann midtsommers, anslagsvis 7-8 °C. | nb_NO |
dc.description.sponsorship | FREVAR | nb_NO |
dc.publisher | Norsk institutt for vannforskning | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | NIVA-rapport;5923 | nb_NO |
dc.rights | Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge | nb_NO |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/no/ | nb_NO |
dc.subject | vrf | nb_NO |
dc.title | Undersøkelser i Vestvannet og Borre-dalsdammen 2008-2009 som vurderingsgrunnlag for eventuelle tiltak for å bedre råvannet til FREVARS drikkevannsanlegg | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.rights.holder | Norsk institutt for vannforskning/Norwegian institute for water research | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Matematikk og naturvitenskap: 400 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 19 | nb_NO |
dc.subject.keyword | drikkevann | nb_NO |
dc.subject.keyword | råvann | nb_NO |
dc.subject.keyword | inntakssted | nb_NO |
dc.subject.keyword | inntaksdyp | nb_NO |
dc.subject.keyword | drinking water | nb_NO |
dc.subject.keyword | raw water | nb_NO |
dc.subject.keyword | abstraction point | nb_NO |
dc.subject.keyword | abstraction depth | nb_NO |
dc.relation.project | O-28326 | nb_NO |