Undersøkelse av vannkvaliteten ved Moss-Rygge fellesvannverk
Research report
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/203627Utgivelsesdato
1983Metadata
Vis full innførselSamlinger
- NIVA-rapporter [6992]
Sammendrag
Fra Moss-Rygge fellesvannverks nye råvannsinntak i Vansjø er det fire ganger i løpet av et år hentet vann for kjemiske undersøkelser. Etter kjemisk felling ble prøver av vannet tilsatt ulike doser av klor, kloramin og klordioksyd og deretter undersøkt mht. smak og innhold av kloritt og haloformer. Resultatene viste at klor relativt sett satte sterkest smak på vannet. Kloramin ga mindre smakspåvirkning enn klor, og minst smak og klordioksyd. Etter tilsats av klordioksyd ble det påvist kloritt. Haloformkonsentrasjonene etter tilsats av klor var lavere enn oppgitte grenseverdier. Etter klordioksyd-dosering ble det ikke påvist haloformer