dc.contributor.author | Golmen, Lars Gunder | |
dc.contributor.author | Borgersen, Gunhild | |
dc.contributor.author | Gitmark, Janne Kim | |
dc.contributor.author | Lindholm, Markus | |
dc.contributor.author | Rojas-Tirado, Paula Andrea | |
dc.contributor.author | Staalstrøm, Andre | |
dc.date.accessioned | 2019-03-05T10:01:34Z | |
dc.date.available | 2019-03-05T10:01:34Z | |
dc.date.created | 2019-03-04T15:42:07Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-577-7060-0 | |
dc.identifier.issn | 1894-7948 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2588710 | |
dc.description | Prosjektleder Lars Golmen | nb_NO |
dc.description.abstract | Fredrikstad Seafood AS skal etablere produksjon av smolt og laks opp til slaktestørrelse i et lukka, landbasert RAS-anlegg på Øra i Fredrikstad. Sjøvannsinntaket skal legges ved bunnen av Glomma og utslippet vil gå gjennom et forlenga og neddykka rør fra et eksisterende avløp under kaia. En liten del av vannstrømmen i anlegget vil kontinuerlig skiftes ut og renses for fosfor, nitrogen og organisk stoff før avgang til Glomma. Bedriften søker nå om løyve til utslipp for økt produksjon, inntil 7500 tonn/år, som innebærer en viss økning av utslippskomponentene i forhold til dagens løyve. NIVA har oppsummert eksisterende kunnskap om miljøtilstanden i den berørte vannforekomsten «Glomma fra Greåker til sjøen» og tilstøtende forekomster oppstrøms og nedstrøms. Den aktuelle delen av Glomma består både av sjøvann og ferskvann, og tilstanden er generelt sett dårlig, forårsaket spesielt av tilførsler av store mengder organisk stoff fra oppstrøms kilder. Bidraget fra det planlagte utslippet er sammenlikna med øvrige tilførsler og konsentrasjoner i elvevannet. Det er konkludert med at bidraget fra Fredrikstad Seafood sitt utvida anlegg med benyttelse av best tilgjengelige renseteknologi ikke vil bidra målbart til endring i miljøtilstanden til den nærmeste vannforekomsten. Et overvåkingsprogram som skal verifisere dette, er skissert i rapporten. | nb_NO |
dc.description.sponsorship | Fredrikstad Seafood AS | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Norsk institutt for vannforskning | nb_NO |
dc.relation.ispartof | NIVA-rapport | |
dc.relation.ispartofseries | NIVA-rapport;7325 | |
dc.rights | Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.no | * |
dc.subject | Nedre Glomma | nb_NO |
dc.subject | Lower Glomma Region | nb_NO |
dc.subject | Utslipp til vann | nb_NO |
dc.subject | Effluents to water | nb_NO |
dc.subject | Landbasert oppdrett | nb_NO |
dc.subject | Land based aquaculture | nb_NO |
dc.subject | Fredrikstad oppdrett | nb_NO |
dc.subject | Fredrikstad Seafood | nb_NO |
dc.title | Tilleggsvurderinger omkring planlagt økt utslipp fra Fredrikstad Seafood AS sitt landanlegg på Øra | nb_NO |
dc.title.alternative | Assessing the aquatic environmental impact from a proposed discharge of production water from a land-based fish farm at Øra in Fredrikstad. | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.rights.holder | Norsk institutt for vannforskning | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Matematikk og naturvitenskap: 400 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Mathematics and natural scienses: 400 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 45 | nb_NO |
dc.source.issue | 7325 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1682173 | |
dc.relation.project | Norsk institutt for vannforskning: 180296 | nb_NO |
cristin.unitcode | 7464,20,14,0 | |
cristin.unitcode | 7464,20,11,0 | |
cristin.unitcode | 7464,30,19,0 | |
cristin.unitcode | 7464,20,15,0 | |
cristin.unitname | Marin biogeokjemi og oseanografi | |
cristin.unitname | Marin biologi | |
cristin.unitname | Ferskvannsøkologi | |
cristin.unitname | Akvakultur | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |